Obaveštenje o korišćenju kolačića

Korišćenje kolačića na web sajtu Fasterprint.rs

Fasterprint.rs koristi kolačiće da bi kolektovali statističke podatke pomoću kojih stalno poboljšavamo korisnički ugođaj.
Kolačić je datoteka (fajl) koja se privremeno smešta na Vašem disku za trajno skladištenje podataka. Gotovo svi web sajtovi koriste kolačiće, a neretko se dešava da sajtovi ne funkcionišu u potpunosti bez omogućenih kolačića.

Kolačić sadrži pseudoslučajno generisani ID, koji omogućava da se prepozna Vaš računar i da se sakupe informacije o web stranicama i funkcijama korišćenim od strane Vašeg pretraživača. Kolačići ne mogu biti nosioci virusa i drugih malicioznih programa.

Kolačići su tekstualni fajlovi koji se čuvaju na uređaju korisnika po poseti vebsajtovima. Kada vebsajt bude ponovo posećen, fasterprint.rs može pristupiti podacima na Vašem uređaju, pomoću podataka koji su bili prikupljeni putem kolačića. Uz pomoć kolačića Fasterprint.rs (Voiprinting doo, Rade Končara 1, Petrovaradina) pruža bolji i po korisnika jednostavniji i personalizovaniji rad i prikaz vebsajta (funkcionalni kolačići) dok isti takođe pomažu provajderu u analizi korisnika, prijavljenih poseta (sve u analitičke svrhe), kao i efikasnije oglašavanje (marketinške svrhe) Voiprinting doo na svojim vebsajtovima koristi sopstvene kolačiće ("kolačići prvog lica"), ali takođe dozvoljava i odabranim trećim licima da instaliraju svoje kolačiće ("kolačići trećeg lica") na korisnikov uređaj. Uz ovu saglasnost, korisnik se slaže sa upotrebom kolačića od strane Voiprinting doo i trećih lica. Kako neprekidno stremimo da pružimo najbolje moguće korisničko iskustvo, naši vebsajtovi rade optimalno samo ukoliko su kolačići omogućeni. Na taj način možemo da znamo kada se vratite na naš vebsajt, a kolačići nam dopuštaju da detektujemo i korigujemo greške, pa će Vaša poseta biti brža i mnogo personalizovanija. Dodatne informacije će biti sačuvane samo ukoliko se Vi sa time slažete, na primer, time što ćete uneti podatke prilkom poručivanja proizvoda ili prilikom prijavljivanja/registracije. Kolačići se ne koriste u svrhe špijuniranju korisnika i NE prate sve što korisnik radi, ne sadrže maliciozni kod, niti viruse, nisu u stanju da prate Vaše komande na tastaturi (ne čuvaju Vaše šifre) i jedino su i isključivo namenjeni analitici i reklamiranju.
Ukoliko želite da onemogućite kolačiće, to možete učiniti u podešavanjima privatnosti. Međutim, čak i kada onemogućite kolačiće, ovo neće uticati na neophodne kolačiće koji će zbog optimalnog funkcionisanja sajtova biti instalirani bez obzira na Vašu odluku.

Kolačići za statističke podatke

Dodatno, Fasterprint.rs koristi Google Analytics uslugu za kolektovanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na web sajtu. Mi koristimo ove informacije kako bismo razumeli šta korisnici traže i našli najbolji način da im prezentujemo relevantne informacije.
Google snima informacije o saobraćaju web lokacije na svojim serverima, ali mi maskiramo poslednjih osam cifara IP adrese kako bismo ih učinili anonimnim. Posledica je da pojedinačni korisnik ne može biti identifikovan na osnovu podataka prikupljenih od strane Google-a. Odbacite ili izbrišite kolačiće
Vi uvek možete da odbacite kolačiće na Vašem računaru tako što ćete promeniti podešavanja web pretraživača. Tačna lokacija podešavanja zavisi od pretraživača koji koristite. Međutim, treba da budete svesni da ako odbacite kolačiće nećete moći da koristite određene funkcije i servise,kao na primer da naručite ili da uđete na korisnički nalog,i one koje se u svom funkcionisanju oslanjaju na informacije o izborima koje ste Vi napravili.
Svi web pretraživači Vam omogućavaju da izbrišete kolačiće pojedinačno ili sve odjednom. Način na koji se ovo izvodi zavisi od pretraživača koji koristite. Pratite linkove ispod za informacije za pretraživač koji koristite. Imajte na umu da ukoliko koristite više pretraživača, morate izbrisati kolačiće iz svih pretraživača.

FasterPrint.rs pruža usluge online kupovine i štampe a na teritoriji Srbije rukovodi ga Voiprinting D.O.O.